close

Katsoopa mitä tahansa elokuvaa tai mainospätkää, musiikki on läsnä ja aina tärkeässä roolissa. Sillä luodaan voimakkaita mielikuvia, kerrotaan henkilöiden välisestä kemiasta tai annetaan vihjeitä siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Perehdyimme tänään hieman siihen miten suuri vaikutus musiikilla todella on. Asian demonstroimiseen käytin muutamia netistä löytyviä videoklippejä. Videoissa toistetaan samaa kohtausta mutta musiikki vaihtuu. Pysäytimme videon kunkin näytteen jälkeen ja keskustelimme siitä miten musiikki vaikutti mielikuvaan tapahtumista.


Millainen kohtaaminen tämä oli?
Miten pojat suhtautuivat toisiinsa?


Kuka soitti pojalle? Millainen puhelu se oli?
Minne hän oli matkalla ja ketä tapaamaan?
Mitä luulet tapahtuvan seuraavaksi?
Onko tarinalla hyvä vai surullinen loppu?


Mitä mies pohtii? Miltä hänestä tuntuu?
Miksi hän on torilla? Mitä hän ajatteli vastaan tulleesta pariskunnasta?
Minne hän on menossa?

Viimeisin video osoittautui mielenkiintoisimmaksi. Kohtauksen katsominen ilman musiikkia ei herättänyt mitään ajatuksia. Se oli lasten mielestä lähinnä tylsä. Kun musiikki astui kuvaan, lapset löysivät paljon ajatuksia. Mielenkiintoisinta oli se kuinka musiikki sai aikaan kertojan vaihtumisen. Kun musiikki muuttui jännittäväksi, tuntui että Hugh Grantia ei seurannutkaan enää anonyymi kertoja vaan salainen tarkkailija joka yritti pysytellä piilossa.

Videoiden jälkeen käänsimme tilanteen toisin päin. Kuuntelimme musiikkinäytteitä ja mietimme millaisessa elokuvan kohtauksessa sitä voisi käyttää. Musiikkinäytteitä voi etsiä netistä monestakin paikasta. Me otimme näytteitä mainosmusiikkia myyvältä sivustolta http://www.premiumbeat.com/

Tags : elokuvaideoitaKotikoulumusiikintuntimusiikki
Tiia

The author Tiia

Leave a Response