close
Aistiyliherkkyys – hiusten harjaaminen

Aistiyliherkän lapsen hiusten harjaaminen voi olla todella haastavaa. Ei, se ei ole vain vähän ikävämpi juttu vaan se on kokonainen operaatio, hiustenharjausoperaatio. Siihen pitää valmistautua henkisesti ja sen jälkeen tarvitaan hetki palautumista. Yksi vaihtoehto on pitää hiukset lyhyenä mutta myös pitkien hiusten harjaamisesta voi selviytyä. Kokosin muutaman ajatuksen keinoista joilla olemme selvinneet meidän perheessämme.

1. Ensimmäinen tärkeä vaihe oli harjan valinta. Annoin lasten tunnustella harjoja ja sanoa miltä ne tuntuivat. Meillä ehdoton valinta oli Tangel Teaser. Joustavien harjasten ansiosta se ei revi hiusta.

2. Jos hiukset ovat erittäin takkuiset, hieron hiuksiin niihin tarkoitettua kuivaöljyä. Myös hoitosuihke käy mutta mielestäni öljy toimii paremmin eikä tee hiusta tahmeaksi.

3. Aloitan harjaamisen aina latvasta. Miksi? Ylhäältä harjaaminen kiristää hiussolmuja ja takkujen aukeaminen käy entistä vaikeammaksi. Aloittamalla latvasta solmut aukeavat vähitellen eikä harjaaminen tee niin kipeää.

4. Otan mahdollisimman pienen osion kerrallaan. Pidän toisella kädellä osiosta kiinni siten ettei hiussuortuvan ja päänahan välille tule kiristystä.

5. Lopuksi, harjaan hellästi. Takkujen selvittäminen ei tarvitse voimaa vaan kärsivällisyyttä.

Hiusten letittäminen (etenkin yöksi) vähentää harjaamisen tarvetta ja pitää hiukset myös puhtaana pidempään.

Tags : aistiyliherkkää arkeaAistiyliherkkyyshiusten harjaaminen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response