close
Juomapullot

Aistiherkällä lapsella voi olla monia ruokailuun liittyviä haasteita ja näin on myös meidän perheessämme. Yhtenä monista, nuorimmaisemme ei juo. Meille tarjottiin erilaisia ehdotuksia ongelman voittamiseksi:
– Oma erityinen juomalasi
– Pilli
– Urheilujuomapullo
– Palkitseminen

Nämä olivat kaikki hyviä ehdotuksia. Kokeilimme jokaista mutta mikään ei auttanut. Tyttö ei vain yksinkertaisesti halua juoda. Olin huolissani ja aika neuvoton. Lopulta aloin pohtia asiaa itseni kautta. Kärsin itse monista syömisen vaikeuksista. Miten minä juon veteni mieluiten? Pullosta. En pidä siitä että vesi osuu huuliini, enkä myöskään siitä kun urheilujuomapullon kapea suu suihkii vettä suuhun. Valuttamalla vesi tulee liian hitaasti ja puristamalla liian kovalla paineella. Siksi juon mieluiten pullon suusta. Niinpä muutama viikko sitten löysin täydellisen juomapullon. Siinä oli tavallinen kierrekorkki ja sen pystyi avaamaan myös alempaa jolloin siihen voisi halutessaan laittaa esim jääpaloja tai vaikkapa omenanlohkoja mausteeksi. Pullon muoto oli hyvin yksinkertainen ja sen sai suljettua hyvin. Lisäksi pullon kaulassa koreili lappu ”Phthalate & BPA free”. Täydellistä.

Päätin ostaa pullot ja kuinka ollakaan, ajatukseni osui kohdalleen! Täytämme pullon joka aamu vedellä ja tyttö näyttää pitkin päivää kuinka paljon hän on jo juonut. Täyttä 7dl pullollista ei olla vielä saatu tyhjennettyä yhden päivän aikana mutta edistystä tapahtuu. Toki joudun vielä muistuttamaan asiasta mutta tärkeintä on ettei lapsi kuivu kasaan. Jos olet voittanut vastaavan haasteen, kerro kommentissa millaisen ratkaisun löysit!

Tags : Aistiyliherkkäaistiyliherkkää arkeaAistiyliherkkyysAspergerjuominen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response