close
lukutuokio

Jokainen kaipaa joskus pientä rauhoittumista. Aistiyliherkän lapsen kanssa on jatkuvasti ennakoitava ja oltava sensorit pystyssä jotta tilanne saadaan poikki ennen kuin aistikuormaa on liikaa. Silloin vartti tai kaksi voi virkistää ja tehdä ihmeitä keskittymiselle.

Laitoimme muutaman kynttilän tuomaan tunnelmaa, taustalle hiljaista musiikkia ja lapset saivat syventyä hetkeksi kesken jääneen kirjan pariin. Rauhallinen taustamusiikki voi helpottaa aistiyliherkää sillä se tasoittaa äänimaailmaa. Tämä ei tietenkään toimi aina ja kaikilla lapsilla mutta on toisinaan varsin hyvä konsti. Samalla lapsen lukutaito paranee ja lapsi oppii nauttimaan lukemisesta.

Rauhallista lukemiseen tarkoitettua taustamusiikkia löytyy esimerkiksi YouTubesta

Tags : äidinkieliAistiyliherkkyysAspergerKotikoululukutuokiorauhoittuminen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response