close
Kirja-arvostelu Annok Iplik

Luimme yhdessä Roald Dahlin kirjoittaman kirjan ”Annok Iplik”.

Kirjan takakansi kuvailee kirjaa seuraavasti:
Rakkauden sanotaan voittavan kaikki esteet. Joskus se tosin vaatii takaperoisia taikasanoja – ja tusinoittain kilpikonnia! Saavatko herra Hapuli ja rouva Hopia toisensa, ja elävätkö kilpikonnat elämänsä onnellisina loppuun asti?

Kirja oli hauska ja säilytti mielenkiinnon loppuun asti. 70-sivuinen kirja oli helposti luettavaa tekstiä ja jokaisella aukeamalla oli vähintään yksi kuva. Vaikka luimmekin kirjan yhdessä, se olisi soveltunut hyvin myös lapsen omaksi lukukirjaksi.

Lapset saivat tehtäväksi kirjoittaa oman kirja-arvostelun ja lopputuloksesta päätellen tehtävä tuotti päänvaivaa.
5.lk: ”Kiva, vähän huumorillinen ja mielenkiintoinen. Kirja voisi sopia henkilölle joka pitää kilpikonnista.”
4.lk: ”Tylsä kirja. Suosittelen tyypille joka pitää kilpikonnista.”

Harjoittelun myötä kirja-arvostelut muuttuvat varmasti vielä monisanaisemmiksi. Neljäsluokkalaisen kommentista päättelisin että se taisi olla tehtävä mikä oli tylsä sillä kirjaa tyttö tuntui seuraavan mielenkiinnolla.

Tags : äidinkielikirja-arvosteluKotikoulu
Tiia

The author Tiia

Leave a Response