close
Liikuntatunti – Matkiminen

Lapset matkivat mielellään toisiaan. Joskus se toimii tehokkaana ärsykkeenä mutta oikein hyödynnettynä siitä tuleekin hauskaa liikkumista! Aurinkoisen ja lämpimän sään vuoksi teimme muutoksia päivän suunnitelmiin ja lähdimme ulos. Teimme ensin pienen hölkkälenkin jonka aikana harjoittelimme numeroita englanniksi. Kun olimme laskeneet 20:een, kävellimme muutaman askeleen ja aloitimme alusta. Samalla saimme hyvän alkulämmön.

Päästyämme hiekkakentälle, kuljimme kentän ympäri ja sitten sovimme säännöistä. Kukin sai yhden kentän neljästä laidasta. Omalla laidalla sai valita liikkumistavan ja muut tekivät perässä. Ylimääräinen laita oli sykkeen tasaamista varten ja sen sai kävellä.

Pääsimme kokeilemaan mm. näitä etenemistapoja:
– jättiläisen askel
– sammakon hypyt
– juoksu
– hurrikaani
– sivulaukka
– kukonaskel
– takaperin juoksu
– pikakävely
– kyykkykävely
– askelvaihtohyppy
– siksak

Tags : Kotikoululiikunta
Tiia

The author Tiia

Leave a Response