close
Liikuntaa Tarzanin tapaan

Muistan lapsena haaveilleeni että voisin hyppiä liaanilta toiselle ketterästi kuin Tarzan. Tämä on saattanut olla monen lapsen mielessä ja pelkäänpä että harva on päässyt sitä kokeilemaan, ainakaan viidakossa. Mekään emme löytäneet suomen metsistä liaaneja mutta rengaskeinun kyllä.

Rengaskeinussa matkustaminen on juuri niin hauskaa miltä se näyttääkin! Pelkkää kevyttä liukumista se ei kuitenkaan ole, varsinkaan jos innostuu kokeilemaan erilaisia temppuja. Saadakseen mahdollisimman pitkän liu’un, on työskenneltävä vatsalihaksilla ja kurotettava jaloilla yläviistoon köyden loppuvaiheessa. Tietysti pitää joka kerta myös yrittää osua yläpuomiin vaikka siihen olisikin matkaa vielä pari metriä. Keinussa voi tehdä kieppejä ja keinuttaa vartaloa siten että vuoroin jalat käyvät lähellä maata ja vuoroin pää. Lopuksi keinu pitää raahata seuraavalle viidakon sankarille.

Tags : Kotikoululiikuntatuntiliikuta
Tiia

The author Tiia

Leave a Response