close
laulutunti

Meidän perheessä musiikilla on aina ollut keskeinen rooli. Koska laulamme paljon, pitää laulaminen tehdä oikein ja tässä hengittäminen on merkittävässä osassa. Ennen äänenavausta aktivoimme vatsalihakset puhallusharjoituksilla. Ensin normaali sisäänhengitys, sitten kaksi napakkaa puhallusta ja kolmannella puhalletaan kaikki ilma ulos niin että vatsalihakset tekevät työtä. Käden pitäminen vatsalla helpottaa oikeiden lihasten tunnistamista.Laulaminen, hengitysharjoitus

Toisena tärkeänä piirteenä kävimme läpi pään oikeaa asentoa. Monet nostavat leukaa ylöspäin laulaessaan korkeita nuotteja mutta lapsetkin huomasivat että tämä itseasiassa vaikeutti laulamista. Sen sijaan hyvä ryhti ja pään pitäminen oikeassa asennossa sai korkeatkin nuotit kuulostamaan kirkkailta ja ääni kulki vapaasti.

Kun harjoitukset oli tehty ja ääni avattu, lopputunti laulettiin lauluja eri laulukirjoista lasten toiveiden mukaan.

Tags : äänenavaushengitysharjoitusKotikoululaulaminenmusiikki
Tiia

The author Tiia

Leave a Response