close
20161027_113414

Käsittelimme historiantunnilla mammutteja ja luolamaalauksia. Aihe oli mielenkiintoinen ja etsimme netistä lisää kuvia luolamaalauksista. Sitten tulostimme muutamia niistä ja ryhdyimme luolataiteilijoiksi itse!
Ensin maalasimme punaruskean taustan. Käytimme 300g martioitua kartonkia saadaksemme elävämmän pohjan. Kartongin kuivumista odotellessa oli hyvä katsoimme hauskan mammuttivideon ja harjoittelimme mammutin piirtämistä kalliomaalausten tapaan.
Kun suunnitelma oli valmis, kaivoimme esille vanhanaikasen mustekynän ja mustepullon. Musteen laittaminen olikin tarkkaa puuhaa. Mustepisara piti saada juuri oikeaan kohtaan jottei muste levinnyt pitkin pöytiä.20161027_115738
Valitsimme luolamaalausten piirtämiseen vanhanaikaisen mustekynän sen kankean käytettävyyden vuoksi. Kynän jokainen veto on suunnattava alas tai sivulle. Tämä tyyli sopi mainiosti luolamaalauksiin.

Tiia

The author Tiia

1 Comment

Leave a Response