close
20161010_181859

Syksy tuo tullessaan mahtavan sadon. Me emme tyytyneet lukemaan näistä herkuista vaan lähdimme ostamaan osamme. Listasin lapsille erilaisia vihanneksia ja juureksia ja lapset etsivät niitä vuorotellen. Tehtävä oli hauska ja kotonakin kauppakassit tyhjenivät innokaasti kun kokosimme kaiken yhteen. Niin paljon värejä ja erilaisia muotoja! Ajatella jos ne olisivat värittömiä…20161010_181854b
Kasvisten värit ovat paljon muutakin kuin vain houkuttelevia. Ne kertovat terveysvaikutuksista ja meidän ruokapöydässämme syödäänkin aina ”värejä”. Laskemme usein montako väriä lautaselta löytyy ja kukin yrittää päästä 5 eri väriin. Tämä ei aina ole helppoa erilaisten ruokarajoitteiden kanssa mutta siitä on tullut lapsille hauska tavoite.

Seruaavaksi alkoi vihannesten käsittely. Kuorimme, paloittelimme, pilkoimme, öljysimme ja maustoimme. Lopulta saimme herkullisen tuoksuvia uunijuureksia iltapalaksi. ♡

Tags : Kotikouluympäristöoppiymppä
Tiia

The author Tiia

Leave a Response