close
20160928_194936

Ruoka on iso osa kulttuuria. Jo pelkkä ajatus kiinalaisesta ruuasta saa veden kielelle joten kiinalaisiin herkkuihin tutustuminen on varsin mielekäs osa kielenopiskelua. Lähistöllämme on onneksemme kiinalaisia elintarvikkeita myyvä pieni kauppa jossa vierailemme silloin tällöin. Nyt mukaan tarttui 饺饵 -pussi. Yritin löytää suomenkielistä vastinetta nimelle 饺饵 (jiǎozi) mutta en onnistunut siinä. Vasta kun käänsin sanan englannista (dumbling) suomeen, törmäsin mm. käännökseen pallero. Meidän perheessä ne kulkevat kiinalaisella nimellään jiǎozi.

Kuumensimme jiǎozi:t vesihöyryssä bambukorin avulla. Valmistuaika oli vain seitsemän minuttia joka tuntui ainakin kaksinkertaiselta silmät suurina odottavista lapsista. Lopulta odotus palkittiin ja saimme nauttia varsin maukkaan iltapalan.

Tags : a1kiinaKotikoulukulttuuri
Tiia

The author Tiia

Leave a Response