close
ENNEN-VANHAAN

Tarinat menneistä ajoista voivat kuulostaa lapsista tylsiltä, sillä ne ovat oman kokemusmaailman ulkopuolella. Muistan itse ajatelleeni lapsena ”se oli silloin kun lehmätkin lensi”. Maailma on totisesti muuttunut aivan arkisia asioita myöten. Me lähdimme vanhaan kauppahalliin jotta lapset saisivat hieman kosketuspintaa aikaan jota en itsekään ole ollut kokemassa.

Aivan ensiksi nautimme pienestä kahvihetkestä perinteisen tosca-piirakan kera. Samalla kerroin millaista oli käydä ruokaostoksilla ennen suuria marketteja joista saa ostettua kaiken yhdellä kertaa. Leipurilta ostettiin leipä, lihakauppiaalta liha, kalamestarilta kala jne. Piti juosta monen kauppiaan luona saadakseen kaiken tarvittavan. Kauppahalli oli siis melkoisen kätevä ostospaikka siihen aikaan! Lähdimme pienelle kierrokselle ja katselimme pieniä puoteja käytävien varsilla.

Kun olimme tovin kierrelleet, annoin tehtäväksi tehdä ostoksia vanhaan malliin. Ostoksia tuli tehdä mahdollisimman monipuolisesti. Lähdimme siis uudelle kierrokselle! Määrätty ostosraha riitti mainiosti ja saimme kotiin vietäväksi mm. kauraleipää ja savuporoa.

Tags : ennen vanhaanhistoriahomeschoolingkauppahalliKotikoulukotiopetuskulttuuri
Tiia

The author Tiia

Leave a Response