close
VALOVIIKOT

”Valoviikot! Valoviikot!” me lapset huusimme auton takapenkillä joka syksy kun näimme ensimmäiset valokuviot sytytettyinä. Se tarkoitti aina ajokierrosta keskustan läpi. Suosikkimme oli Hallituskadun Sylvester-kissa jonka nenän kohdalla oli suuri punainen hehkulamppu.

Tampereen valoviikoilla on pitkä historia. Ensimmäiset valoviikot järjestettiin Tampereella 1966 ja ne kestivät 3 viikkoa. Valoviikot.fi -sivuston mukaan ajatus valoviikoista sai alkunsa kun Tampereen kaupunginjohtaja Erkki Lindfors matkusti 60-luvun alussa Tampereen ystävyyskaupunkiin Esseniin, Saksaan. Iso osa ensimmäisten valoviikkojen kuvioista tuotiinkin juuri Essenistä. Uutta tapahtumaa mainostettiin mittavasti ja Valoviikoille matkaavat saivat jopa alennusta junalippujen hinnoista. Valoviikot nousivat uutisiin lehdissä, televisiossa ja radiossa.

”Valojen sytyttäminen oli jännittävä ja vaikuttava hetki. Kaupunkilaiset olivat kokoontuneet Keskustorille odottamaan malttamattomana ensimmäisten Valoviikkojen avajaisia”, kertoo valoviikot.fi -sivusto. Upeiden valokuvioiden lisäksi avajaisissa kuunneltiin puheita ja seurattiin upeaa marssia.

Me lähdimme nauttimaan 51. valoviikoista koko perheellä. Ohjelmaan kuului tietysti sen miettiminen mitkä valokuviot olivat uusia ja mitkä ehkä vaihtaneet paikkaa. Muutaman valokuvankin saimme napattua liikkuvasta autosta.

Tags : historiahomeschoolingKotikoulukotiopetuskulttuuritamperevaloviikkovaloviikot
Tiia

The author Tiia

Leave a Response