close
suunnittelen-ja-teen-itse

Päästimme luovuuden valloilleen ja lapset saivat toteuttaa oman käsityön kaavojen suunnittelusta asti. Nelosluokkalainen päätyi pehmeään kissatyynyyn.

Kangasvalinta oli heti selvillä joten aloitimme kaavasta. Siinä ei saanut olla liian pieniä yksityiskohtia tai niin kapeita kohtia joista tyynyä ei voida kääntää ympäri. Kun kaava oli piirretty paperille, se tarkistettiin ja leikattiin.

Seuraava vaihe oli kaavan sijoittaminen kankaalle. Kangas laitettiin kaksin kerroin ja kaava kiinnitettiin nuppineuloilla. Sen jälkeen piirrettiin 1 cm saumanvara kangasliidulla ja kangas leikattiin sen mukaisesti. Kaava poistettiin, knkaat kohdistettiin tarkasti yhteen ja kiinnitettiin nuppineuloilla. Vihdoin ompelemaan! Ommeltaessa sai olla tarkkana mutkien kanssa mutta valmista saatiin. Työ käännettiin (korvissa käytettiin hieman apuna nuppineulaa) ja sitten päästiin jo äidin nappilaatikolle valitsemaan sopivia silmiä ja nenää.


Sopivien silmien ja nenän löydyttyä, ne ommeltiin kiinni. Kissakin tuli kilpailemaan huomiosta ja hämmästelemään mistä tuo toinen on noin suuret silmät saanut. Sitten enää täytteet sisään ja tyynyn alaosaan jätetyn täyttöaukon sulkeminen. Se ommeltiin käsin ja pääteltiin huolellisesti. Valmista! Tyyny pääsi kunniapaikalle omaan sänkyyn.

Tags : käsityöKotikouluompeleminensuunnittelutekstiilityötyyny
Tiia

The author Tiia

Leave a Response