close
20161219_122514

Neljäsluokkalaisen lyhyeksi käynyt kesäleninki sai tänään uuden mahdollisuuden. Tehtävänä oli muuntaa se puseroksi lyhentämällä helma. Neljäsluokkalainen on vastikään saanut oman ompelukoneen ja sai vastata koko projektista aivan itse.

Ensin otettiin tarkat mitat sovituksessa ja pituuteen lisättiin käännevara. Oikea leikkauskohta merkittiin nuppineuloilla ja leikattiin. Seuraava vaihe oli ompelukoneen valmistelu ja langan pujottaminen, jonka jälkeen otettiin kierros siksak-ommelta jottei helma lähde rispaamaan. Helma vielä käännettiin ja ommeltiin. Tarkkasilmäinen tyttö teki todella siistiä jälkeä. Lopuksi myös vuorikangas lyhennettiin riittävän lyhyeksi ettei se pilkahtele tarpeettomasti.

Tyttö oli todella onnellinen lempimekkonsa uudesta muodosta. Tämä oli yksinkertainen ja kiva pikku projekti, jonka opit tulevat varmasti hyödyttämään arjessa myöhemmin.

Tags : homeschoolingkäsityöKotikouluompeluprojekti
Tiia

The author Tiia

Leave a Response