close
TETRIS

Jos pitäisi nimetä nopeasti jokin hyödyllinen tietokonepeli, saattaisin sanoa Tetriksen. Nykyään valinnanvaraa on tietysti vaikka kuinka paljon mutta tämä klassikko pitää yhä pintansa. Mitä vaikeammaksi tasot menevät, sitä nopeammin on hahmotettava mihin palikka sopii ja miten päin sitä kannattaa kääntää.

Miksi pelasimme Tetristä? Lämmittelimme geometriaa varten. Olimme siirtymässä matematiikassa siirtoon, kiertoon ja peilaamiseen suoran suhteen. Tetriksen jälkeen oli helppo käyttää pelin ominaisuuksia tehtävien selittämiseen. Peli antoi visuaalista tukea oppimiseen ja innosti aiheen pariin.

Tetristä voi pelata ilmaiseksi mm. www.pelikone.fi -sivustolla:

Tetris® Twist Tetris® TwistTetris® on hämäävän simppeli, todella addiktoiva puzzle peli. Tetris® Twistissä suoritat tehtäviä eri kaupungeissa. Löydä uusia hauskoja tapoja pelata Tetristä tai pelaa maratonimoodia ja kokeile perinteisempää lähestymistapaa.
Pelikone – Ilmaiset pelit
Tags : geometriahomeschoolingKotikoulumatematiikkamathoppiminenpelittetris
Tiia

The author Tiia

Leave a Response