close
LIHAKSET

Miten pitää huolta ihmisen noin 600 lihaksesta ja miten lihakset toimivat? Missä ovat ihmiskehon suurimmat lihakset? Miten luut ja jänteet toimivat yhteistyössä lihasten kanssa? Lihaksia käsittelevässä osiossamme tutkittiin, testattiin ja harjoiteltiin.

Totesimme mm. että lihaksia voi vahvistaa lihaskuntoharjoituksilla. Esimerkiksi miten? Teimme kierroksen Musclewiki.com -sivustolla ja katsoimme asiaa tarkemmin. Sivustolla voi valita tiettyyn lihakseen tai lihasryhmään kohdistuvia harjoitteita klikkaamalla sitä vastaavaa aluetta ruudulla näkyvästä kehosta. Klikkauksesta aukeaa kuvalliset ohjeet oikein suoritetuista liikkeistä, jopa videoita. Entä lihashuolto? Samainen sivusto tarjoaa ohjeet kohdennetuille venytyksille. Mielenkiintoista, opettavaa ja saa pepun irti penkistä.

Tehtäväsivulla piirrettiin lihaksia ja selitettiin lihasten, jänteiden ja luiden yhteistyötä.Avaa tulostettava tehtäväsivu tästä.

Ojentaja ja koukistaja -leikissä testataan ojentajan ja koukistajan välistä yhteistyötä:
Mennään selät vastakkain käsikyykkään. Toinen nimetään ojentajaksi ja toinen koukistajaksi. Sitten lähdetään pumppaamaan. Kun ojentaja tekee työtä, koukistajan pitää olla rento ja seurata mukana. Kun koukistaja tekee työtä, ojentajan pitää olla rento ja seurata mukana. Tästä tuli hauska harjoitus!

Tags : biologiahomeschoolingihmisen biologiaKotikoululihaksettehtäväsivutulostettavatulostustehtävä
Tiia

The author Tiia

Leave a Response