close
keuhkot

Ihmisen biologia keskittyi tänään keuhkoihin ja hengitykseen. Keuhkojen ja hengityksen yhteistyö muun elimistön kanssa on hämmästyttävä. Tämä hienosti suunniteltu mekanismi pyörii kehossamme aivan itsestään. Aihe tuli esiin sopivassa kohdassa ihmisen biologiaa, jolloin elimistön toimintojen väliset yhteydet oli helppo havaita.

Tehtävämoniste
Ensimmäisenä tehtävänä kirjoitetiin hapen ja hiilidioksidin kulku elimistössä. Samalla pohdittiin tupakoinnin haittavaikutuksia ja sitä mistä hikka johtuu.

Video
Löysin YouTubesta englanninkielisen videon joka elävöitti tuntia mukavasti.

Askartelu
Tästä helposta askartelusta tuli oikea villitys. Ilmapallokeuhkot saivat kyytiä. 🙂

Tarvikkeet:
– Kuva keuhkoista
– Kaksi ilmapalloa
– Kaksi pilliä
– Teippiä

Ohje:
Tee keuhkojen yläosaan reikä ja pujota ilmapallon suu etupuolelta reiän läpi. Teippaa sitten pilli ilmapallon suuhun siten että yhtymäkohta on tiivis mutta ei estä ilman virtaamista pallon sisään. Toista sama toiselle keuhkolle. Puhalla palloihin kevyesti ilmaa pillien avulla. Vapauta ilma ja puhalla taas uudelleen.

Tags : askartelubiologiahengitysihminenihmisen biologiakeuhkotKotikoulu
Tiia

The author Tiia

Leave a Response