close
kielia-uno-korteilla

Espanjaa ja kiinaa voi harjoitella yhdessä erilaisilla peleillä ja leikeillä. Kumpikin pelasi pelejä omalla kielellään ja se toimi hyvin. Me käytimme tällä kertaa Uno-kortteja mutta tavalliset pelikortit käyvät yhtä hyvin.

Numeropasianssi
Vuorossa oleva pelaaja luettelee numerot yhdestä yhdeksään kiinaksi/espanjaksi ja kääntää jokaisella numerolla yhden kortin. Jos käännetyn kortin numero vastaa ääneen sanottua numeroa, kortin saa pitää. Kun numerot 1-9 on käyty läpi, vuoro siirtyy seuraavalle. Peliä voi pelata sovitun ajan tai tietyn määrän kierroksia jonka jälkeen lasketaan pisteet, yksi piste jokaista korttia kohti.
Huom! Jos käytät tavallsia pelikortteja, muista ottaa mukaan myös numerot 10-13.

Päässälasku
Pelin aluksi pöytään käännetään yksi kortti. Ensimmäinen pelaaja kääntää pakasta kortin ja lisää sen numeron pöydässä olevaan numeroon. Summa pitää ilmoittaa kiinaksi/espanjaksi. Seuraava pelaaja kääntää uuden kortin ja lisää sen osoittaman luvun edelliseen summaan. Koska pelaajilla on eri kielet, on oltava koko ajan tarkkana ja laskettava myös toisen pelaajan kääntämät kortit. Peliä voi halutessaan jatkaa niin pitkälle kuin lapset osaavat laksea vieraalla kielellä.

Tags : a1A2espanjakielen oppiminenkieletkielipelikiinaKotikoulupäässälaskupelit ja leikit
Tiia

The author Tiia

Leave a Response