close
kertotaulu-bingo

Bingo, tuo moninaisiin tilanteisiin taipuva hauska peli, oli jälleen apunamme kun treenasimme kertotauluja. Löysin netistä bingogeneraattorin jonka avulla tein kertotaululaskuja varten suunnitellut bingokortit. Bingoemäntä antoi laskun (esim. 7×7) ja jokaisen oli laskettava se päässään ja sitten etsittävä löytyykö numero omalta pelilaudalta. Numero merkittiin isolla helmellä ja täydestä rivistä sai huutaa BINGO! Voittaja pääsi bingoemännäksi.

Emännän rooli ei kuitenkaan ollut ihan niin helppo kuin voisi kuvitella. Olin tarkoituksella laatinut myös emännän kortin siten ettei siinä ollut valmiita laskuja vaan ainoastaan samat numerot kuin pelilaudoissa. Näin ollen myös emännän piti ensin miettiä millä kertolaskulla kyseinen luku saadaan.

Tulosta bingokortit:

Tags : bingokertotaulubingokertotaulupeliKotikoulumatematiikkamatikkapelitulostettava bingotulostettava pelitulsota netistä
Tiia

The author Tiia

1 Comment

Leave a Response