close
sanastoa-pelaten

Kiinankielistä sanastoa treenattiin erilaisten pelien avulla.

Kuvabingo 1
Kuvakortit jaettiin ja koottiin bingoruudukoksi. Sitten sanoja satunnaisessa järjestyksessä kiinaksi. Sana piti ensin osata kääntää jotta sitä vastaavan kuvan päälle sai laittaa kiven. Täydestä rivistä sai bingon ja pääsi itse bingoemännäksi.

Kuvabingo 2
Tässä bingossa piti ymmärtää kirjoitettua kiinaa. Pakasta nostettiin kortteja joissa oli kuvia vastaavia sanoja ja niille etsittiin parit pelilaudoilta.

Pelikortit olen tehnyt itse Adobe Photoshop ohjelmaa käyttäen. Sama onnistuisi myös ilmaisella Gimp-ohjelmistolla tai perus tekstinkäsittelyohjelmalla. Kuvia löytyy useista ilmaisista clip art-pankeista. Kortit on tulostettu tavalliselle kopiopaperille ja päällystetty kontaktimuovilla.

Tags : A1 kiinabingokiinan oppiminenKotikoulu
Tiia

The author Tiia

Leave a Response