close
keksin-hyodyllisen-yrityksen

Tämän päivän yhteiskuntaopin tunnilla puhuttiin yrittämisestä. Lapset saivat peritehtäväksi keksiä hyödyllisen yrityksen. Suunnitelma aloitettiin pohtimalla millaisia haasteita lapset havaitsevat ympärillään, mikä siihen voisi olla apuna ja miten sellaista apua voisi tarjota. Tuin keskustelua herättämällä kysymyksiä ja vähitellen lapset saivat rakennettua toimivan idean.

Nuorison taidepaja
Lasten yritysideana on Nuorisontaidepaja, jonka tarkoitus on ehkäistä syrjäytymistä. Nuorisontaidepajalla on arkipäivisin vaihtelevilla teemoilla luovaa tekemistä nuorille. Ideoita oli mm. graffitipaja ja stressilelujen rakennus. Perjantaisin Nuorisontaidepajalla leivotaan, sillä lauantaisin toimii Nuorisotaidetilan kahvila. Kahvila on auki kaikille. Kahvilassa myydään nuorten leipomien herkkujen lisäksi nuorten tekemää taidetta ja käsitöitä. Myydystä työstä nuori saa itselleen 50% palkkioksi ja 50% menee toiminnan ylläpitoon.

Markkinointi
Yritys ei toimi ilman markkinointia. Lapset laativat esitteen jossa on kuvaus yritysideasta, nuorille suunnatut mainokset joissa kerrotaan taidetilan pajoista ja yleisölle suunnattu Nuorisotaidetilan kahvilan mainos.

Tags : Kotikouluyhteiskuntaoppiyrittäminen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response