close
LUUSTO

Vahvaa luustoamme ei heti tule ajatelleeksi elävänä kudoksena. Sitä se kuitenkin on ja ansaitsee hyvää huolenpitoa.

Muistiinpanot
Aineistosta koottiin muistiinpanot joissa pohdittiin mm. luiden ominaisuuksia ja luuston hoitamista sekä ruston ja nikamien osaa.

Tehtävä
Havainnollistimme selkärangan rakennetta pienellä askartelutehtävällä. Tähän tarvitsimme tyhjän kananmunakennon sekä pehupillejä. Leikkasimme munakennot irti toisitaan ja teimme niiden vastakkaisille reinoulle pienet reiät. Yhdistimme mehupillit työntämällä pillin pään toisen pillin sisään noin senttimetri verran. Sitten yhdistimme kennot pujottamalla pillin munakennoihin tehdyistä rei’istä. Näin saimme selkärangan jossa kennot edustivat nikamia ja mehupilli selkäydintä.

Tags : 6. lkbiologiaihmisen biologiaihmisen luustoKotikoululuusto
Tiia

The author Tiia

Leave a Response