close
SUOMEN-KESKIAKA

Syvennyimme Suomen keskiaikaiseen historiaan tekemällä matkan Turun linnaan. Matkalla käsittelimme kirjan aineistoa ja keskustelimme siitä.

Turun linnassa
Astuessamme linnan portista sisään, lapset huokaisivat hämmästyksestä. Eteen aukesi linnan sisäpiha jonka kiviseinät huokuivat vanhaa elämää.


Kierroksemme alkoi päälinnasta ja eteni renesanssilinnaan. Oli yllättävää miten paljon linnassa oli kappeleita ja kirkkoja. Saimme vierailla mm. vanginvartijoiden huoneessa ja kuningattaren kamarissa. Kirjurintuvan seinällä komeili vanha seinäkirjoitus. Linna oli täynnä suuria kauniita ikkunoita jotka houkuttelivat haaveilemaan.
Kierroksemme jatkui esilinnaan. Siellä erityistä mielenkiintoa herätti Erik XIV:n vankihuone. Hän oli vankina vuosia 1570-71. Tarinan mukaan Erikin puoliso Kaarina Maununtytär asui lasten kanssa tämän ajan Aurajoen toisella puolella. Vankihuoneen ikkunalautaan painuneet kuopat sanotaan tuleen kuninkaan kyynerpäistä tämän katsellessa vaimoaan ja lapsiaan ikkunalautaan nojaten.
Lapsille varattu tila toi kivan kevennyksen kierrokseen. Lapset saivat sovittaa ritarin varusteita, istua valtaistuimella ja jalkapuussa.
Kierrettyämme linnaa useita tunteja, päädyimme lopulta takaisin sisäpihalle josta meidät ohjattiin linnan ulkopuolelle. Kiersimme vielä linnan seinustaa ja hämmästelimme sen mahtavuutta.

Kirjoitan mitä näin
Seuraavalla historian tunnilla kuudesluokkalainen sai tehtäväksi kirjoittaa vierailustamme Turun linnassa.

Rakennamme pienoismallin
Tämän itse koottavan Turun linnan pienoismallin löysimme linnamuseosta. Projekti osoittautuikin huomattavast isommaksi kuin odotimme. Pienoismalli oli tehty erittäin tarkasti ja lopputulos oli hämmästyttävän hieno.


Tee kierros linnan ympäri – Katso video!

Tags : historiakeskiaikaKotikoulupienoismallisuomen keskiaikaturun linna
Tiia

The author Tiia

Leave a Response