close
SANAJUOKSU

Nautimme lämpimästä syyskuisesta päivästä ulkoliikunnassa. Teemana oli sanajuoksu.

Alkuvalmistelut
Leikkasin vihreistä A5-arkeista suuria kirjaimia jotka sujautin sopiviin muovitaskuihin. Kentällä asettelimme kirjaimet suuren suureksi ympyräksi. Päälle ripottelimme hieman hiekkaa, jotta tuuli ei vie kirjaimia mennessään.

Sanajuoksu
Yksi lapsista meni ympyrän keskelle. Sitten annoin sanan ja tyttö ampaisi nopeasti vauhtiin. Tarkoitus oli juosta mahdollisimman nopasti sana kirjain kirjaimelta, kunnes koko sana oli kirjoitettu. Jos sanassa oli kaksi samaa kirjainta peräkkäin, kirjaimen kohdalla tuli tehdä kyykkyhyppy jotta sai ottaa krijaimen kahdesti. Vähitelleen sanoja pidennettiin ja myös lapset pääsivät keksimään juostavia sanoja. Välillä sekoitimme kirjaimet, mikä toi uutta haastetta, ja välillä kieli vaihdettiin englanniksi.

Kumpi ehtii ensin?
Pelin toisessa versiossa toinen juoksi ympyrän ulkopuolella ja yritti ehtiä kirjaimelle ensin. Tämä vaati ennakointia ja toi peliin lisää vauhtia.

Tags : ideoitaKotikoululiikuntaliikuntatuntiulkoliikunta
Tiia

The author Tiia

Leave a Response