close
VIIKINKIEN-AJASSA

Rikastutimme historiantuntia vierailemalla Vapriikin Birckala 1017 -näyttelyssä. Vapriikin esittelyn mukaan näyttelyn esineistö ja tarinat perustuvat Pirkanmaan maakuntamuseon ja Helsingin yliopiston Pirkkalan Tursiannotkossa 2012–2017 tekemiin arkeologisiin tutkimuksiin. ”Esillä on luisia ja sarvisia nuolenkärkiä, taidokkaasti koristeltuja lusikoita sekä käsityövälineitä. Perinteisempiä aarteita edustavat muinaisen emännän talon kulmalle hukkaamat helmet ja vilkkaasta kaupankäynnistä kertovat muut idäntien tuliaiset. Näyttelyä täydentävät löydöt lähiympäristön kylistä, kuten Nokian Varassaaren kätkölöytö ja Janakkalan kuuluisan miekkamiehen hautakokonaisuus”, sivustolla kerrotaan.

Näyttely oli mielenkiintoinen ja toteutettu mielenkiintoisesti. Saimme piipahtaa viikinkiaikaisessa savupirtissä ja sen pihapiirissä, sovittaa ajan henkeen sopivia vaatteita ja kokeilla jopa viikinkien taistelutantereen välineistöä. Kierros oli onnistunut ja lapset nauttivat.

Tags : historiaKotikouluvapriikkiviikinäyttelyviikingit
Tiia

The author Tiia

Leave a Response