close
PELITUNTI

Laitoimme oppikirjat hetkeksi sivuun ja otimme esille pelejä.

Trivial Pursuit
Kaikki tietävät mikä on Trivial Pursuit, eikö? Se on kanadalaisen Scott Abbottin vuonna 1979 kehittämä tietokilpailulautapeli. Me pelasimme Trivialia usein mökillä, kun olin lapsi. Tuon pelin avulla omaksuin paljon yleissivistävää tietoa. Peliä on helppo mukailla lasten ikään sopivaksi esimerkiksi antamalla vaikeampiin kysymyksiin vaihtoehdot. Hyvin valitut vaihtoehdot auttavat lasta päättelemään oikean vastauksen.

Piirrä ja arvaa
Tässä pelissä on kortteja johon on koottu sanoja aihealueittain. Yksi joukkueesta piirtää kortissa esiintyneen sanan ja joukkuetoverit yrittävät arvata mitä kuva esittää. Numeroiden ja kirjainten käyttö on kielletty. Voi olla yllättävän vaikea piirtää esimerkiksi ”esikoinen” tai ”tyhjätasku”. Tämä peli vaatii mielikuvitusta molemmilta osapuolilta mutta on erittäin hauska.

Tags : äidinkieliKotikoulupelituntipiirrä ja arvaatrivial pursuit
Tiia

The author Tiia

Leave a Response