close
jalankulkijan-pelisaannot

Tänään kerrattiin äärimmäisen tärkeitä jalankulkijan pelisääntöjä. Samalla keskusteltiin myös pyöräilyyn liittyvistä asioista. Oppitunnin materiaalina käytettiin Liikenneturvan sivuilta löytyvää aineistoa.

Tutkitaan kuvia
Aloitimme vapaalla keskustelulla. Mitä jalankulkijan on tärkeä muistaa? Entä pyöräilijän? Tutkimme kuvaa ja mietimme mitä asioita jalankukijan on huomioitava, mistä kuljettava ja mitä vaaroja kuvassa voisi olla.

Seuraavasta kuvasta etsittiin pieleen menneet asiat.

Sitten etsittiin Kaisalle turvallisin reitti kouluun. Valinta piti perutella.

Parityö
Lapset kokosivat tärkeimmät asiat yhteen. Missä jalankulkijan tulee liikkua? Mitä pitää ottaa huomioon pimeässä tai huonolla kelillä? Lapset keksivät vielä muutaman oman liikennemerkin jalankulkijoita varten.

Tags : jalankulkijaKotikoululiikennesäännötyhteiskuntaoppi
Tiia

The author Tiia

Leave a Response