close
SULKAMOBILE

Tällä tunnilla yhdisteltiin kädentaitoja ja luovuutta. Kuudesluokkalainen sai suunnitella omaan huoneeseensa sopivan sulkamobilen. Tarvikkeina käytettiin puu- ja muovihelmiä, ompelulankaa, kaitanauhaa, luunauhaa ja kuumaliimaa.

  1. Mittasimme luunauhan pituuden sen mukaan kuinka ison mobilen halusimme tehdä.
  2. Kieputimme kanttinauhan luunauhan ympärille ja kiinnitimme sen kuumaliimalla. Luunauhan päät asetettiin lopuksi hieman päällekäin, peitettiin kanttinauhalla ja suljettiin kuumaliimalla.
  3. Seuraavaksi suunnittelimme kuinka alas haluamme sulkien laskeutuvan. Leikkasimme ompelulangasta pätkän jossa oli noin 10 cm lisäpituutta sitomista ja varten.
  4. Tässä seuraavassa vaiheessa oli toimittava viivyttelemättä. Langan alaosaa varten otettiin iso helmi. Langan pää pujotettiin helmen läpi ja helmen reikään laitttiin pisara kuumaliimaa. Sulan varsi työnnettiin sulaan liimaan helmen sisään ja langan loppupää kieputettiin helmen juureen yli tursuavaan liimaan. Näin kiinnitimme yhdellä kertaa helmen, langan ja sulan.
  5. Pienen matkan päähän alimmasta helmestä kiinnitettiin jono pienempiä helmiä. Ensin helmet pujotettiin lankaan yläosasta. Kun oli katsottu sopiva korkeus, lanka käytettiin nopeasti kuumaliimapyssyn kärjessä jolloin siihen tarttui pienen pieni pisara liimaa. Kum pienet helmet sitten päästettiin vapaaksi, ne pysähtyivät liimapisaraan.
  6. Samalla tavalla kiinnitettiin muut helmet ja sulat lankoihin.
  7. Langat kiinnitettiin vanteeseen solmimalla. Samalla tarkistettiin lankojen pituus toisiinsa nähden. Mobilen käsittelyssä auttoi kun vanteen laittoi kahden seinäkoukun varaan jolloin langat eivät sotkeutuneet kesken mobilen rakentamisen.
  8. Valmis!

Katsele sulkamobilea liikkeessä:

Tags : 6. lkkuvataidemobilesulkamobile
Tiia

The author Tiia

Leave a Response