close
PULLAN-LEIPOMINEN

Seiskaluokkalaisen oli määrä leipoa hiivaleivonnainen. Sämpylöiden ja pullan väliltä hän valitsi pullan, ja perinteisen pikkupullan, voisilmäpullan ja korvapuustin joukosta voittajaksi nousi korvapuusti.

Ensin valmistauduttiin käsien pesulla, hiusten sitomisella, essulla, oikeilla välineillä ja aineksilla. Myös uuni laitettiin lämpiämään valmiiksi. Sitten päästiin taikinan valmistukseen. Seiskaluokkalainen teki puolen litran taikinan. Perheen allergioiden vuoksi hän teki taikinan veteen. Myös kananmuna jätettiin pois, sillä mummi sanoo aina että pullataikinasta tulee pehmeämpää ilman kananmunaa. 🙂

Ensin seiskaluokkalainen liotti hiivan kädenlämpöiseen veteen ja lisäsi sitten sokerin, suolan ja kardemumman. Sen jälkeen alkoi jauhojen lisääminen. Oli tärkeää sada ilmaa sitoutumaan taikinaan. Sitten hän alusti taikinan käsin vaivaten ja lisäsi rasvan. Valmis taikina peitettiin leivinliinalla ja jätettiin kohoamaan.

Kun taikina oli kohonnut kaksinkertaiseksi, seiskaluokkalainen kumosi sen jauhotetulle pöydälle ja vaivasi ilmakuplat taikinasta pois. Sitten hän kaulitsi taikinan, levitti voin, kanelin ja sokerin ja rullasi taikinan. Hän leikkasi rullasta hieman kolmiota muistuttavia siivuja, nosti ne pellille leivinpaperin päälle ja painoi keskiosaa hieman matalemmalle. Lopuksi hän peitti pullat ja antoi niiden kohota vielä hetken.

Kun pullat olivat kohonneet, seiskaluokkalainen voiteli ne kananmunalla ja ripottei päälle raesokeria. Sitten hän paistoi ne uunissa 225 C asteessa. Valmiit pullat tarjoiltiin tuoreen kahvin kanssa. Herkullista!

Tags : korvapuustiKotikoulupullan leipominen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response