close
RIISIPUURO-JA-VIINIMARJAKIISSELI

Tämä herkullinen yhdistelmä syntyi helposti kun työjärjestys oli oikea. Ensin riisipuuron valmistus ja puuron hautuessa kiisseli.

Riisipuuro tehtiin vegaanisena, jotta kokki pääsi itsekin nauttimaan työstään. Vegaaniseen riisipuuroon käytettiin nesteeksi maidon sijasta kaurakermaa ja vettä. Muuten puuro velmistettiin aivan tavalliseen tapaan. Ensin riisiä keitettiin hetki pienessä vesimäärässä ja sen jälkeen lisättiin kaurakerma ja loppu vesi ja annettiin puuron hautua kypsäksi. Lopussa lisättiin vielä suola.

Viinimarjakiisseliä tehdään meillä usein ja se onkin tämän kertaisen kiisselinkeittäjän lempparia. Jäiset viinimarjat lisättiin kiehuvaan veteen ja seoksen kiehuessa lisättiin sokeri. Lopuksi seos suurustettiin v eteenliotetun perunajauhon avulla.

Tarjoilussa riisipuuron päälle ripoteltiin vielä ceyloninkanelia. Herkullista!

Tags : kiisseliKotikoulukotitalousvegaaninen riisipuuro
Tiia

The author Tiia

Leave a Response