close
OMENAINEN-KAARETORTTU

Kääretortun valmistus aloitettiin munasokerivaahdon vatkaamisella. Munavaahdon todettiin olevan valmista kun pintaan piirretty kahdeksikko jäi hetkeksi näkyviin. Kuivat aineet sekoitettiin keskenään ja nosteltiin varovasti muna-sokerivaahtoon. Taikina kaadettiin sitten leivinpaperilla päälystetylle pellille, kallisteltiin tasaiseksi ja paistettiin uunissa kypsäksi muutamassa minutissa.

Kypsä pohja kumottiin sokerilla päällystetylle leivinpaperille ja irrotettiin alkuperäisestä leivinpaperista kostean liinan avulla. Pohja rullaattiin vielä jäähtymään.

Ennen kääretortun täyttämistä vatkattiin kerma. Kääretortturulla avattiin ja sisään levitettiin omenasosetta ja kermavaahtoa. Sitten torttu rullattiin uudelleen varovasti. Lopuksi vielä kääretortun päät leikattiin siistiksi ja kaunis kääretorttu tarjoiltiin kahvin kanssa.

Tags : kääretorttuKotikoulukotitalous
Tiia

The author Tiia

Leave a Response