close
PULLA-X-PULLA

Nyt laitettiin pullataikinat testiin! Kaksi pullataikinaa: perinteinen hiivapullataikina ja toinen juurimenetelmällä. Tämän lisäksi taikina tehtiin vegaanisena. Pullat kyllä voideltiin suurimmaksi osaksi, mutta muutamia jätettiin ilman voitelua pullapaakarin popsittavaksi.

Ensin tehtiin perinteinen pullataikina jossa kuivahiiva, kardemumma ja sokeri liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Sitten taikina alustetaan ja jauhoja vaivataan taikinaan kunnes taikina on valmis ja se laitetaan liinan alle kohoamaan. Näin siis tehtiin ja taikinan kohotessa tehtiin toinen juurimenetelmällä.

Juuritaikinamenetelmällä pullataikina tulee todella nopeasti. Ensin kuivahiiva, lämmin vesi ja ihan pikkuriikkinen määrä sokeria ja jauhoja sekoitetaan ja lätetään liinan alle turpoamaan. Noin 15min kuluttua taikinaan lisätään muut ainekset ja se vaivataan muhkeaksi pullataikinaksi. Juuritaikinamenetelmällä tehdystä taikinasta tehtiin korvapuusteja. Taikina kaulittiin, sokeroitiin ja kaneloitiin ja pyöräytettiin rullalle. Sitten rullasta leikattiin viistosti paloja jotka ”muotoiltiin” puusteiksi. Kohotus liinan alla, voitelu ja sokerointi ja ensimmäiset pullat pääsivät uuniin.

Korvapuustien paistuessa, toinen pullataikina olikin jo kohonnut sopivasti ja päästiin aloittamaan pikkupullien pyörittely. Taikina kumottiin jauhoitetulle leivinalustalle ja vaivattiin pitkäksi pötköksi. Sitten pötkö leikattiin samankokoisiin paloihin, jotka pyöriteltiin pulliksi ja nostettiin pellille. Pullat saivat kohota hetken, minkä jälkeen ne voideltiin ja päälle ripoteltiin raesokeria.

Kotona leijaili mitä ihanin pullan tuoksu. Nyt pikkupullatkin pääsivät uuniin. Osa pikkupullista tarjottiin sellaisenaan ja osa leikattiin ja täytettiin kermapulliksi. Täytteenä oli mansikkahilloa ja vegaanista kauravispiä, joka maustettiin sokerilla ja vaniljalla.

Tags : Kotikoulukotitalouspullan leipominen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response