close
RAKKAUDENPALAT

Tämä resepti on kulkenut matkassani lapsesta asti. Se on uiskennellut myös nuorten herkkusuidemme sydämiin. Tällä kertaa rakkaudenpalat, eli mokkapalat, tehtiin kuten aiemminkin, samaa reseptiä noudattaen. Tällä kertaa myös kuvien ottaminen oli osittain leipuripaakarin omalla vastuulla.

Ensin vaahdotettiin munat ja sokeri. Sitten sulatettu voi ja maito sekoitettiin keskenään ja kuivat aineet keskenään. Lopuksi voi-maitoseos ja kuivat aineet sekoitettiin muna-sokerivaahtoon. Pohja paistettiin 200 asteessa noin 10 min.

Pohjan ollessa uunissa, valmistettiin päällinen. tomusokeri, kaakaojauhe, sula voi ja kahvi sekoitettiin yhteen. Kun pohja oli kypsä, päällinen levitettiin pohjan päälle. Siitä, tulisiko päällinen laittaa lämpimän vai jäähtyneen pohjan päälle, on erilaisia ohjeita. Jos pohja on vielä hieman lämmin, päällinen levittyy mielestäni hieman tasaisemmin, ja näin toimi myös kotileipurimme. Päälle vielä hieman strösseliä koristeeksi ja tarjoilu kahvikupposen kanssa.

Tags : Kotikoulukotitalousmokkapalatrakkaudenpalat
Tiia

The author Tiia

Leave a Response