close
PIPARKAKUT

Onko parempaa kuin uunituoreiden piparkakkujen mausteinen tuoksu? Tänä päivänä moni ostaa piparkakkutaikinan valmiina kaupan pakastealtaasta, eikä ehkä edes tiedä miten helppoa taikinan valmistaminen itse on. Meillä kotileipuri pyöräytti piparkakkutaikinan itse.

Työ aloitettiin sokerin, siirapin ja veden kiehauttamisella. Joukkoon lisätiin sitten margariini, piaprkakkumauste ja suola. Jauhot ja ruokasooda sekoitettiin keskenään ja lisättiin kattilaan. Tästä syntyi notkea taikina joka laitettiin yön yli jääkaappiin.

Seuraavana päivänä taikina kaulittiin ja siitä otettiin piparkakkuja erilaisilla muoteilla. Piparit paistetiin 200 aasteisessa uunissa muutamassa minutissa. Piparkakut tarjoiltiin tomusokerilla koristeltuna.

Tags : kotitalousvegaaniset piparkakut
Tiia

The author Tiia

Leave a Response