close
Kohdistettua markkinointia

Tämän tehtävän aihe syntyi oikeastaan sattumalta. Huomasin lasten kirjoittamista aineista että he käyttivät sarjakuvista tuttuja paksuja kolmion muotoisia huutomerkkejä (kyseinen ainekirjoitus löytyy tästä linkistä). Tästä syntyi keskustelu siitä miten tärkeää on aina ottaa huomioon se kenelle kirjoitus, piirustus tai muu työ on suunnattu. Sarjakuvissa erilaisilla merkeillä voidaan korvata siitä puuttuvia äänitehosteita tai ilmaista tunnetta. Tämä ei kuitenkaan olisi sopivaa esimerkiksi sanomalehteen painetussa kirjoituksessa. Myös kohderyhmällä on merkitystä. Vertailimme eri ryhmille suunnattuja ilmoituksia netistä. Lasten tapahtumien ilmoitukset olivat värikkäitä ja niissä oli paljon kuvia. Aikuisille suunnatut ilmoitukset olivat rauhallisia ja niissä oli maltilliset värit ja selkeä fontti.

Annoin lapsille tehtäväksi kaksi julistetta joissa kummassakin mainostetaisiinn tanssitapahtumaa. Toinen olisi nuorille suunnattu disco ja toinen aikuisten lavatanssit. Lasten piti pohtia mm. seuraavia kysymyksiä:
– Mitä eroa julisteiden värityksessä tulisi olla?
– Mitä asioita tulisi korostaa nuorten julisteessa? Entä aikuisten?
– Millaisista kuvista nuoret voisivat kiinnostua? Entä aikuiset?
– Miten sama asia ilmaistaan eri tavalla kun yleisönä on aikuiset?
– Miksi aikuisia pitää lähestyä eri tavalla kuin nuoria?

Mielestäni lapset onnistuivat tehtävässä hienosti kun saivat jutun juonesta kiinni. Julisteet valmistuivat samaan aikaan hyvässä yhteistyössä. Välillä vaihdettiin jotta molemmat saivat osallistua kummankin julisteen tekemiseen.

Tags : äidinkieliKotikoulukuvaamataitokuvataidemarkkinointi
Tiia

The author Tiia

Leave a Response