close
syksylehtiä

Yhdistimme tänään aamujumpan ympäristöoppiin. Aloitimme katsomalla kolmannen osan dokumentista ”Ekolokero: Metsän siimeksessä” (Yle – Oppiminen). Löydän videon täältä: Yle: Luonto siirtyy syysaikaan 3/7 Videossa kerrotaan mm. mistä ruska syntyy.
Videon jälkeen otimme tyhjät hedelmäpussit mukaan ja lähdimme pienelle kävelylenkille. Lapset keräsivät omiin pusseihinsa mielestään kauneimpia lehtiä. Samalla saimme nauttia raikkaasta syksyaamusta ja vielä lämmittävästä auringosta. Lapset virkistäytyivät hetkessä ja oli mukava aloittaa koulutyö.20160912_084531

20160912_084834
Kotiin päästyämme tutkimme lehtiä ja niiden erilaisia muotoja ja värejä. Kertasimme samalla lehtivihreän merkitystä ruskaan ja mietimme miten paljon lehtivihreää näytti olevan jäljellä kussakin lehdessä. Otimme esiin vesivärit ja kokeilimme erilaisia maalaustapoja sienestä siveltimeen. Sitten lapset pääsivät maalaamaan syksyisiä lehtiä.

Tags : aamulenkkiKotikoulukuvaamataitoympäristöoppiymppä
Tiia

The author Tiia

Leave a Response