close
20161014_115814

Siluettityöt ovat kauniita ja jättävät tilaa omalle mielikuvitukselle. Kun esittelin tämän tehtävän lapsille, se tuntui heti kiinnostavalta ja ideoita meinasi tulla liikaakin. Kumpikin sai valita siluetin aiheen itse. Viideluokkalainen valitsi kuuta ulvovan suden ja neljänluokkalainen Pariisin.

1. Ensin lapset maalasivat taustan jotta se ehtisi kuivua rauhassa. Tausta tehtiin heilauttamalla vetiseen vesiväriin kastettua sivellintä napakasti paperin yllä. Tätä piti ensin harjoitella jottei taustaa maalatessa tulisi maalattua koko huonetta. Vaihtamalla isomman tai pienemmän siveltimen sai eri kokoisia pisaroita. Ylimääräiset vedet piti välillä kuivata painamalla muutama pala vessapaperia varovasti pisaran päälle. Tässä piti olla tarkka ettei pyyhkäise väriä jolloin kuvio muuttuisi erilaiseksi.

Oikean tekniikan löydyttyä sai tehdä varsinaisen toteutuksen.20161014_095940

20161014_095936
2. Seuraavaksi piti suunnitella siluetti ja piirtää se lyijykynällä mustalle kartongille. Sitten siluetti leikattiin irti askarteluveitsellä. Tässä vaadittiin kärsivällisyyttä ja vakaata kättä ja siksi toteutettiin aikuisen tarkassa vahdissa.

3. Kun siluetti oli leikattu ja tausta kuivunut, siluetti asemoitiin taustalle ja liimattiin.

Tags : Kotikoulukuvaamataitokuvataide
Tiia

The author Tiia

Leave a Response