close
elainten-karnevaali

Klassinen musiikki voi sykähdyttää myös lapsia. Camille Saint-Saënsin säveltämä 14-osainen teos on ehkä yksi mielenkiintoisimmista. Kyseessä on Le carnaval des animaux eli Eläinten karnevaali. Teoksen osat kuvaavat eri eläimiä ja näin kokonaisuudesta rakentuu sopivan vaihteleva. Kuuntelimme ja katselimme ensin kokonaisuutena Väiski Vemmelsäären ja Repen johdolla.
Sitten perehdyimme tarkemmin joihinkin sen osiin kuuntelemalla osiot uudelleen ja potimalla millaisia vaiheita osassa on ja miten ne kuvaavat kyseistä eläintä.
Johdanto – Leijonan kuninkaallinen marssi:

7. osa ”Akvaario” toteutettiin myös kuvaamataidon työnä. Kartongille väritettiin ensin vahaliiduilla vahva kerros eri värejä. Ensimmäiseen kerrokseen ei käytetty lainkaan mustaa. Seuraavaksi värikkerros peitetiin yhtä paksulla kerroksella mustaa vahaliitua. Kun koko kartonki oli täysin musta, pintaan kaiverrettiin oma näkemys Saint-Saënsin akvaariosta.


YouTubesta löytyi useita tähän teoksen osaan pohjautuvia videoita:

Finaali:

Tags : artseläinten karnevaalihomeschoolingKotikoulukuvaamataitokuvataidemusicmusiikkisaint-saëns
Tiia

The author Tiia

Leave a Response