close
isot-kertotaulut

Tökkiikö kertotaulu? Joskus kyllä, vaikka todellisuudessa suurin osa laskuista on hyvinkin hallussa. Yleensä kertotaulut 0-5 sekä 9 ja 10 ovat helppoja. Jäljelle jää siis vain 6, 7 ja 8 kertotaulut. Jos näistä kertotauluista poistetaan laskut jotka kuuluvat aiemmin mainittuihin helppoihin kertotauluihin, jäljelle jää vain muutama hankalampi lasku. Kun otamme huomioon että esim. 6 x 7 on sama kuin 7 x 6, niin vaikeampia laskuja jää jäljelle enää kuusi. Silti lapselle voi tulla helposti sellainen olo että kertolaskut yleisesti ovat vaikeita.

Asian hahmottamiseksi tein tulostettavan kuvan josta korostin vaikeammat laskut.

Harjoittelimme myös isompien kertolaskujen laskemista sormilla.

Loppukevennyksenä mukava matikkasokkelo.

Tags : apua kertotauluihinhomeschoolingkertotaulutKotikoulumatematiikkamatikka
Tiia

The author Tiia

Leave a Response