close
keksi-sana

Englannin tunnilla keksittiin sanoja. Keksin tämän pelin ensin englannin harjoituksia varten mutta tein siitä myös espanjan- ja kiinankieliset versiot.

Pelilautana toimii ruudukko jonka jokaisessa ruudussa on jokin kirjain tai kielelle ominainen kirjainyhdistelmä. Pelilaudan lisäksi tarvitset vain pieniä paperilappuja tai post-it-liimalappuja.

Pelin kulku
Pelaaja valitsee laudalta ruudun ja keksii sanan jossa kirjain tai kirjainyhdistelmä esiintyy. Sana ei saa olla erisnimi. Sitten hän kirjoittaa sanan pienelle paperilapulle joka sijoitetaan kyseisen ruudun päälle. Seuraava pelaaja valitsee jälleen yhden ruudun ja keksii sanan jne. Samaa ruutua ei voi käyttää uudelleen eikä sama sana saa esiintyä uudelleen. Samaksi sanaksi lasketaan myös sanan monikko tai taivutusmuoto (esim. sing – singing). Tavoitteena on saada pelilauta täyteen.

Peliä voi vaikeuttaa määräämällä missä järjestyksessä ruudut tulee täyttää. Pelaajille voi myös antaa eri väriset paperilaput ja ajan jonka kuluessa sana pitää keksiä. Lopuksi lasketaan kenen lappuja on eniten pelilaudalla. Me sovimme että kirjainyhdistelmän tulee esiintyä sanassa annetussa järjestyksessä mutta välissä voi olla muita kirjaimia (Esim. co: cow tai crowd).

Tags : A2 englantienglannin sanapelienglish gamehomeschoolKotikoululearn englishpelitunti
Tiia

The author Tiia

Leave a Response