close
planeetat

Sukellus tuntemattomaan. Mitä on tämän kauniin pallomme ympärillä, avaruudessa? Millainen on aurinkokuntamme?

Aurinkokuntaprojekti
Laitoimme ensin aurinkokuntamme planeetat järjestykseen auringosta katsoen.


Halusimme saada enemmän tietoa taivaankappaleista ja laadimme niistä tietokortit. Kortteihin merkittiin mm. kappaleen koko, lämpötila, etäisyys auringosta ja muuta mielenkiintoista tietoa. Kortit laminoitiin ja niille askarreltiin muovitaskusta oma kotelo.
Planeettojen lämpötilamittarin löysimme NASA:n sivuilta.
Haimme vielä hieman tietoa tähdistä, meteoriiteista ja kääpiöplaneetoista. Ja mitä olisikaan avaruusprojekti ilman astronauttia.
Katso video kokonaisuudesta.

Sovellus
On tietysti hyödyllistä tietää aurinkokunnan planeetat, mutta eikö olisi kiva tietää MISSÄ ne ovat juuri nyt? Me ainakin halusimme saada sen selville. Tämä onnistui SkyWiev-sovelluksella. Sovellus avaa puhelimeen realiaikaisen näkymän avaruuteen. Kännykkää kääntelemällä voi nähdä missä matkaa kuu, jupiter tai vaikkapa aurinko. Löysimme myös satelliitteja ja pohjantähden. Kohdistamalla johonkin kappaleeseen, saa lisää tietoa. Me menimme pimeään huoneeseen jotta saimme mahdollisimman aidon tunnelman.

Tags : aurinkokuntaavaruusfysiikkaKotikouluplaneetat
Tiia

The author Tiia

Leave a Response