close
amparitemppuja

Ämpäritemppuja tehdessä saa hyvää tasapainoharjoitusta. Tuntia varten tarvitsimme vain kolme kestävää ämpäriä.

Ämpäriviesti
Pelaaja juoksee ämpärin kanssa sovitun lenkin, esim. puun ympäri ja palauttaa ämpärin mahdollisimman nopeasti seuraavalle pelaajalle. Ämpärin saanut lähtee samallae kierrokselle. Hyvä lämmittelyleikki.

Ämpärikiitäjä
Tämä on yksin tehtävä harjoitus. Kisaaja ottaa kaksi ämpäriä ja asettaa ne maahan nurinpäin. Tarkoituksen on kahden ämpärin avulla kulkea mahdollisimman nopeasti sovittu matka. Kisaaja ei saa missään kohdassa koskettaa maata, vaan hänen on pysyttävä ämpäreiden päällä.

Mittarimato
Tähän peliin tarvittiin kolme ämpäri ja kaksi pelaajaa. Ämpärit asetetaan jonoksi nurinpäin. Pelaajat asettuvat kahdelle taimmaiselle ämpärille. Tässäkään pelissa pelaajat eivät saa missään vaiheessa koskettaa maata. Viimeisellä ämpärillä seisovan on päästävä jonon ensimmäiselle ämpärille. Tässä tarvitaan hyvää yhteistyötä. Kun hän on päässyt kärkiämpärille, jonon viimeinen ämpäri siirretään ensimmäiseksi. Nyt toinen pelaajista on jäänyt viimeiseksi ja hänen tulee jälleen päästä ensimmäiselle ämpärille. Isommalla joukolla pelistä voi tehdä hauskan nopeuskisan.

Tags : Kotikoululiikuntaliikuntatuntipelitulkoliikunta
Tiia

The author Tiia

Leave a Response