close
KIINALAISIA-MERKKEJA-NAPPAIMISTOLLA

Oletko joskus pohtinut miten kiinalaiset voivat kirjoittaa tietokoneella? Minulta kysytään usein onko kiinalaisilla erilainen näppäimistö tai miten kaikki merkit mahtuvat näppäimistölle.

Harjoitellaan
Itse asiassa kuka vain voi kirjoittaa kiinaa omalla tietokoneellaan, kunhan valitsee kielivalikosta kiinan kielen (tämä on ensin lisättävä kieliasetuksista, mutta onnistuu varsin nopeasti ja helposti). Kun kieliasetus on päällä, voit aloittaa! Kirjoita valitsemasi sana pinyinillä ja kone alkaa automaattisesti tarjota sanaa vastaavia merkkejä. Kuulostaako vaikealta? Sitä se ei ole ja oikeat merkit löytyvät yleensä heti ensimmäisten joukosta. Kuudeluokkalainen onnistui tässä harjoitustehtävässä hyvin.

Tags : A1 kiinakiinakiinalaisia merkkejäKotikoulupop kiinaa
Tiia

The author Tiia

Leave a Response