close
koivut

Tämä kaunis maalaus on valtavan helppo tehdä.
Tarvikkeet
Käytimme työhön valkoista kartonkia, mustaa, keltaista, oranssia ja punaista akryylimaalia sekä lasilevyjä. Lasilevyjen sijaan voit käyttää mitä tahansa vastaavaa, vaikkapa napakkaa aaltopahvia. Käytimme lasilevyjä myös alustana maaleille mutta voit käyttää esim. kertakäyttölautasta.

Maalaaminen
Kastoimme lasilevyn pään mustaan maaliin ja teimme sitten vaakasuuntaisia vetoja kartonkiin. Vedot tulee olla lyhyitä ja kaartua hieman ylöspäin, sillä ne muodostavan koivun rungon. Oli tärkeää tehdä vedot myös vastakkaisiin suuntiin. Mitä epätasaisemmi väri levittyi kartongille, sen aidompi vaikutelma rungosta saatiin. Vetojen etäisyyttä muuttamalla voi luoda paksumman tai ohuemman rungon. Kun pääsimme vauhtiin, teimme myös oksia ja kaatuneita runkoja, vaikka ne vaativat yhä enemmän keskittymistä ja tarkkaavaisuutta. Jos maali alkoi kuivua, lisäsimme siihen vettä pienen siveltimen avulla. Lopuksi koristelimme rungot taputtelemalla rungoille keltaista, punaista ja oranssia maalia. Tässä paras sivellin oli oma sormenpää. 🙂

Tags : 5.-6.lk5.lk6. lkakryylimaalausakryylityökoivutKotikoulukoulutyökuvaamataitokuvataidelapset
Tiia

The author Tiia

Leave a Response