close
ongelmanratkaisua-nakymaton-polku

Toiminnallinen ja yhteisöllinen ongelmanratkaisutehtävä, näkymätön polku, on helposti muokattavissa vaikeusasteeltaan eri ikäisille lapsille. Tarvitset vain maalarinteippiä, kynän ja paperia.

Valmistelut
1. Käytä maalarinteippiä luodaksesi lattiaan ruudukon. Me käytimme 4×8 ruudukkoa.
2. Piirrä samanlainen ruudukko paperiin.
3. Piirrä paperilla olevaan ruudukkoon reitti joka ongelmanratkaisijoiden tulee kulkea. Älä näytä reittiä pelaajille. Huom! Ongelmanratkaisijat voivat kulkea vain yhden ruudun kerrallaan. He voivat siirtyä eteen, taakse, vasemmalle, oikealle sekä viistoon.

Etsitään näkymätön polku
Tässä tehtävässä ongelmanratkaisijat puhaltavat yhteen hiileen heidän on tärkeää seurata myös toistensa suoritusta.
1. Ongelmanratkaisija asettuvat jonoon ruudukon taakse. Ensimmäinen ongelmlanratkaisija lähtee liikkeelle valitsemalla aloitusruudun ja astuu siihen.
2. Ohjaaja tarkistaa paperiin piirtämästään polusta lähteekö näkymätön polku tuosta ruudusta.
3. Jos ruutu on väärä: Ongelmanratkaisija siirtyy jonon perään ja vuoro siirtyy seuraavalle. Jos ruutu on oikea: Ongelmanratkaisija saa jatkaa ja valitsee seuraavan ruudun johon astuu.
4. Tehtävä jatkuu samalla tavalla; oikeaan ruutuun astuminen tuo uuden vuoron ja väärään ruutuun astuminen siirtää vuoron seuraavalle. Seuraavan on muistettava edelliset oikeat ruudut päästäkseen eteenpäin. Ruutu ruudulta ongelmanratkaisijat löytävät koko näkymättömän polun.

Tags : Kotikoulumatematiikkamatikkanäkymätön polkuongelmanratkaisuaongelmanratkaisutehtävätoiminnallinenyhteisöllinen
Tiia

The author Tiia

Leave a Response